Alpinresor.se
 

Val Thorens, Frankrike

Bild från Val Thorens
Bild från Val Thorens
Här kan du åka i en ny pist varje dag. Med 295 pistar på över 600 kilometer, till vilka du tar dig med över tvåhundra liftar, erbjuder Val Thorens världens största skidsystem. Staden är en relativt ung skidort men här lägger sig snön tidigt och stannar länge och säsongen sträcker sig från december till maj. Med en transfertid på bara lite över en timma är det ett väldigt lättillgängligt skidparadis.

De smått fantastiska sexhundra kilometrarna åkning bjuder på åkning för såväl nybörjare som avancerad åkare. Att ge sig på projektet att åka allt under en dag är smått omöjligt då man skulle behöva åka mer än 8 mil varje dag! Guider finns som kan ta dig till det bästa pudret. På Cime de Caron finns också stora möjligheter till offpist.

Byn på bara 250 invånare är uppbyggd enbart runt skidåkningen och här finns allt för att serva er skidåkare, såsom shopping, swimmingpools , inline-hockey, squash- och tennisbanor. Med ett beryktat uteliv och ett stort antal barer och nattklubbar är det ingen risk att du blir stugsittande på afterskin. Tango och The Frog & Roastbeef är ställen du inte får missa och är du sugen på en hamburgare beger du dig raskt till John’s som bl.a. är (ö?)känt för sina 600-grammare. Val Thorens bjuder också på sköna naturupplevelser och då det är Europas högst belägna skidort är här också en fantastisk utsikt.

<< Tillbaka till Frankrike

 

Visar inga skidresor.
bevakning_string

Om inga restresor hittas så kan det bero på att du har valt en ort dit en viss reseorganisatör inte reser eller en ort i fel land. Prova att göra en mer generell sökning genom att välja alla länder eller alla destinationer. Klicka här för att börja om från början.

 

Diskutera skidåkning, snowboard och längdåkning!

Kom till oss på Säsong.se och diskutera din nästa resa eller varför inte berätta om dina äventyr i alperna?

Besök Säsong.se

Kommentarer

Skidåkningen och naturupplevelsen är total.

Inlagt 2006-04-24

Jag har varit i Val Thorens 1984, 1985, 1986, 1993 samt 2004. Inte en enda gång har jag blivit besviken. Skidåkningen och naturupplevelsen är total. Under de 20 år som jag känner till (av byns totalt 30 år) har det hänt en hel del med byn som gör att den blivit mer gemytlig för varje gång.

Kommentera Val Thorens, Frankrike

Har du varit på skidresa / semester i Val Thorens och vill berätta om det? Det kan vara en historia om världens bästa offpiståk, ett perfekt nyår eller varför inte om er researrangör? Glöm inte att berätta hur ni tog er till Val Thorens - sista minuten, restresa eller på annat sätt.

Vi kommer eventuellt att publicera berättelsen om din semester i sin helhet eller delar av den här på sidan efter att den genomgått moderation. Genom att klicka på knappen ovan ger du ditt medgivande till detta.
 

Hitta fler resor på Grr.se. Medlem av svenska Webmaster Network