Alpinresor.se
 

Val d'Isère, Frankrike

Bild från Val d'Isère
Bild från Val d'Isère
Den franska orten Val d'Isère belägen 1850 meters höjd nära den Italienska gränsen är ett paradis för expertåkare. Här hålls varje år tävlingar i den alpina världscupen och Val d'Isère rankas på top-10 över bästa skidorter i världen. Hela området bestående av Val d'Isère och grannorten Tignes brukar populärt kallas L’Espace Killy efter skidåkaren Jean-Claude Killy. Med en högsta åkhöjd på 3550 m och över trehundra kilometer pister kan man här få utlopp för sitt åkbehov. Här finns verkligen hur mycket åkning som helst och skulle inte de 138 pisterna vara nog finns det även fantastiska möjligheter till offpist och tillgång till instruktörer som har god kännedom om området. Offpiståkningen sträcker sig från avancerad till mindre avancerad och bjuder på grym skogsåkning. Ta med solkrämen för du är högt uppe och här tar minsann solen.

När du åkt färdigt och det är dags för after-ski finns ett brett utbud av barer och uteställen. Genom byn går en gågata och här finns en mängd fräscha affärer som inbjuder till en stunds trevlig shopping.
Från flygplatsen tar du dig via buss till Val d'Isère på under 4 timmar.

<< Tillbaka till Frankrike

 

Visar inga skidresor.
bevakning_string

Om inga restresor hittas så kan det bero på att du har valt en ort dit en viss reseorganisatör inte reser eller en ort i fel land. Prova att göra en mer generell sökning genom att välja alla länder eller alla destinationer. Klicka här för att börja om från början.

 

Diskutera skidåkning, snowboard och längdåkning!

Kom till oss på Säsong.se och diskutera din nästa resa eller varför inte berätta om dina äventyr i alperna?

Besök Säsong.se

Kommentera Val d'Isère, Frankrike

Har du varit på skidresa / semester i Val d'Isère och vill berätta om det? Det kan vara en historia om världens bästa offpiståk, ett perfekt nyår eller varför inte om er researrangör? Glöm inte att berätta hur ni tog er till Val d'Isère - sista minuten, restresa eller på annat sätt.

Vi kommer eventuellt att publicera berättelsen om din semester i sin helhet eller delar av den här på sidan efter att den genomgått moderation. Genom att klicka på knappen ovan ger du ditt medgivande till detta.
 

Hitta fler resor på Grr.se. Medlem av svenska Webmaster Network