Alpinresor.se
 

Livigno, Italien

Bild från Livigno
Bild från Livigno
Beläget i en skattefri zon på 1816 meter över havet ligger den italienska orten Livigno. När en tunnel byggdes på 60-talet som förbinder Livigno med omvärlden, blev staden en naturlig skidort och är en mycket vacker by med ca 4700 invånare. Man har lyckats behålla småstadscharmen utan att ha blivit exploaterade med stora hotellkomplex.

I etthundrafemton kilometer pist fördelat på 60 pister bjuder Livigno på bl.a. breda och crusingvänliga pister. Backarna är välpreparerade och går ända ner till byn. Snowboardåkare kan här få sitt lystmäte då Livigno ofta benämns som Italiens snowboardparadis. Orten toppar ständigt listorna över snöfall och det är inte fel att ibland ta en paus och steka lite på solterasserna. Solen tar väldigt bra här.

När du ställt skidorna för en stund kan du bege dig in i byn för shopping till löjligt låga priser. Som tidigare nämnts är byn skattefri och det leder till att du kan handla märkeskläder, elektronik, parfym och smycken till väldigt bra priser. Varför inte köpa ny skidutrustning och tjäna in resan? Barerna serverar billiga drinkar och när hungern infinner sig erbjuder restaurangerna mat till bra priser. Bra afterski hittar man t.ex. på ösiga Tea del Vidal och det finns mer än tjugo andra barer och diskotek att fördriva kvällarna på.
Transfertiden från flygplatsen ligger runt fyra timmar.

<< Tillbaka till Italien

 

Visar inga skidresor.
bevakning_string

Om inga restresor hittas så kan det bero på att du har valt en ort dit en viss reseorganisatör inte reser eller en ort i fel land. Prova att göra en mer generell sökning genom att välja alla länder eller alla destinationer. Klicka här för att börja om från början.

 

Diskutera skidåkning, snowboard och längdåkning!

Kom till oss på Säsong.se och diskutera din nästa resa eller varför inte berätta om dina äventyr i alperna?

Besök Säsong.se

Kommentera Livigno, Italien

Har du varit på skidresa / semester i Livigno och vill berätta om det? Det kan vara en historia om världens bästa offpiståk, ett perfekt nyår eller varför inte om er researrangör? Glöm inte att berätta hur ni tog er till Livigno - sista minuten, restresa eller på annat sätt.

Vi kommer eventuellt att publicera berättelsen om din semester i sin helhet eller delar av den här på sidan efter att den genomgått moderation. Genom att klicka på knappen ovan ger du ditt medgivande till detta.
 

Hitta fler resor på Grr.se. Medlem av svenska Webmaster Network