Alpinresor.se
 

Courmayeur, Italien

Bild från Courmayeur
Bild från Courmayeur
På solsidan av Mont Blanc, längst in i Aostasdalen, på 1224 m.ö.h finner vi samhället Courmayeur med 2900 invånare. Här finns det gott om snö och köerna till liftarna lyser med sin frånvaro. Området ligger väl skyddat och stänger sällan för dåligt väder och här finns många varierade pister. I byn råder en avslappad stämning och så är även fallet i backen. En fantastisk utsikt och den lugna sköna stämning inbjuder till trevlig åkning.

Courmayeur har riktigt bra förutsättningar för åkning offpist och det finns tillgång till guider som känner till området väl. Offpiståkningen finns lätt tillgänglig och här finner man bl.a. den svarta offpisten Toula som ibland klassas som världens bästa offpiståkning!

I byns många restauranger kan det italienska köket avnjutas och afterski finns det fina möjligheter till i någon av de femtiotalet barerna och nattklubbarna. Ät en fantastiskt god glass i Crème et Chocolat, en Irish Coffee på American bar eller belöna er med en pizza på Du Tunnel efter en dag i backen. Från flygplatsen till Courmayeur tar man sig på bara en och en halv timme med buss.

<< Tillbaka till Italien

 

Visar inga skidresor.
bevakning_string

Om inga restresor hittas så kan det bero på att du har valt en ort dit en viss reseorganisatör inte reser eller en ort i fel land. Prova att göra en mer generell sökning genom att välja alla länder eller alla destinationer. Klicka här för att börja om från början.

 

Diskutera skidåkning, snowboard och längdåkning!

Kom till oss på Säsong.se och diskutera din nästa resa eller varför inte berätta om dina äventyr i alperna?

Besök Säsong.se

Kommentera Courmayeur, Italien

Har du varit på skidresa / semester i Courmayeur och vill berätta om det? Det kan vara en historia om världens bästa offpiståk, ett perfekt nyår eller varför inte om er researrangör? Glöm inte att berätta hur ni tog er till Courmayeur - sista minuten, restresa eller på annat sätt.

Vi kommer eventuellt att publicera berättelsen om din semester i sin helhet eller delar av den här på sidan efter att den genomgått moderation. Genom att klicka på knappen ovan ger du ditt medgivande till detta.
 

Hitta fler resor på Grr.se. Medlem av svenska Webmaster Network