Alpinresor.se
 

Cortina, Italien

Bild från Cortina
Bild från Cortina
En skidort som av många anses vara Italiens vackraste och det var här man spelade in den dramatiska skidjaktscenen till Bond-filmen ”Ur Dödlig Synvinkel”. Staden har 6300 invånare och ligger på en höjd av 1224 meter över havet. Åkningen sker i området Dolomiterna och det är sällan man här möts av några liftköer. Många möjligheter finns för såväl nybörjare som många röda och svarta pister för avancerade åkare. Cortina ingår i det stora skidsystemet Superski Dolimit vilket innebär att det finns 450 liftar och nästan gränslös åkning. Det finns stora områden att åka offpist i och det rekommenderas att man hyr en bergsguide för att hitta de bästa åken. Förutsättningar för offpist är fantastiska och det är stor chans att ni är ensamma där utanför pisten.

Längs Cortinas exklusiva huvudgata finns massor av shopping med det allra senaste från Milano, pälsar och flotta bilar. Staden har en väldigt exklusiv atmosfär och är den första skidort i världen där Gucci öppnat affär. Är man ute efter afterski är det inget problem då byn har runt hundratalet barer, restauranger och nattklubbar. I Embassy Coffebar kan man i bästa Cortina-anda koppla av med Champagne efter dagens åkning. Solen tar bra i Cortina och det finns många solterrasser för de som tröttnat på åkning och vill bättra på brännan. Man tar sig från flygplatsen till Cortina med buss på runt fyra och en halv timme.

<< Tillbaka till Italien

 

Visar inga skidresor.
bevakning_string

Om inga restresor hittas så kan det bero på att du har valt en ort dit en viss reseorganisatör inte reser eller en ort i fel land. Prova att göra en mer generell sökning genom att välja alla länder eller alla destinationer. Klicka här för att börja om från början.

 

Diskutera skidåkning, snowboard och längdåkning!

Kom till oss på Säsong.se och diskutera din nästa resa eller varför inte berätta om dina äventyr i alperna?

Besök Säsong.se

Kommentera Cortina, Italien

Har du varit på skidresa / semester i Cortina och vill berätta om det? Det kan vara en historia om världens bästa offpiståk, ett perfekt nyår eller varför inte om er researrangör? Glöm inte att berätta hur ni tog er till Cortina - sista minuten, restresa eller på annat sätt.

Vi kommer eventuellt att publicera berättelsen om din semester i sin helhet eller delar av den här på sidan efter att den genomgått moderation. Genom att klicka på knappen ovan ger du ditt medgivande till detta.
 

Hitta fler resor på Grr.se. Medlem av svenska Webmaster Network