Alpinresor.se
 

Chamonix, Frankrike

Bild från Chamonix
Bild från Chamonix
Här har vi skidåkningen och skidåkarnas huvudstad. Chamonix är en ort på 12 100 inv belägen på 1037 m.ö.h i alpernas vildaste och västligaste del. Hit har skidåkare vallfärdat ända sedan 1700-talet och 1924 anordnades de första olympiska vinterspelen här och det är inte för inte orten brukar kallas The Grand Old Lady, Alpernas Drottning. Här finner du nästan sjuttio pister på total 150 kilometer. Chamonix är också platsen för den beryktade puckelpisten La Herse med en fallhöjd på 600 meter.

Chamonix bjuder på världens kanske bästa offpiståkning och mest känt är den offpist-turen Vallée Blanche som erbjuder även medelgoda åkare utan offpistvana möjligheter att åka offpist. Hit går guidade turer och man utgår från Europas högsta toppstation, Aiguille de Midi på 3842 meters höjd över havet. Åkningen sker ner i dalen över den väldiga glaciären Mer de Glace genom raviner och ett fantastiskt landskap.

Afterskin bjuder på ett hundratal olika barer, mysiga caféer, restauranger och nattklubbar och här är det alltid fullt ös. Bland annat inbjuder Bar du Moulin, som ligger i en gammal kvarn och Wild Wallabies, som serverar australiensisk mat, till en härlig afterski.
Från flygplatsen i Grenoble tar bussen dig till Chamonix på under 4 timmar.

<< Tillbaka till Frankrike

 

Visar inga skidresor.
bevakning_string

Om inga restresor hittas så kan det bero på att du har valt en ort dit en viss reseorganisatör inte reser eller en ort i fel land. Prova att göra en mer generell sökning genom att välja alla länder eller alla destinationer. Klicka här för att börja om från början.

 

Diskutera skidåkning, snowboard och längdåkning!

Kom till oss på Säsong.se och diskutera din nästa resa eller varför inte berätta om dina äventyr i alperna?

Besök Säsong.se

Kommentera Chamonix, Frankrike

Har du varit på skidresa / semester i Chamonix och vill berätta om det? Det kan vara en historia om världens bästa offpiståk, ett perfekt nyår eller varför inte om er researrangör? Glöm inte att berätta hur ni tog er till Chamonix - sista minuten, restresa eller på annat sätt.

Vi kommer eventuellt att publicera berättelsen om din semester i sin helhet eller delar av den här på sidan efter att den genomgått moderation. Genom att klicka på knappen ovan ger du ditt medgivande till detta.
 

Hitta fler resor på Grr.se. Medlem av svenska Webmaster Network