Alpinresor.se
 

Bad Gastein, Österrike

Bild från Bad Gastein
Bild från Bad Gastein
Bad Gastein, Österrike

Mitt i nationalparken Hohe Tauern, 1012 meter över havet, ligger orten Bad Gastein.
Snösäkert med pister av alla svårighetsgrader gör Bad Gastein till en riktig skididyll. Fantastiska snöförutsättningar är garanterade från slutet av november till slutet av april.

”(Zw)a Brettel, a gführiger Schnee“ (”Två plankor och perfekt snö”) har verkligen betydelse i Badgastein som är Österrikes mest populära skidort. Med högsta åk på 2700 m och en fallhöjd på 1500 m och 63 nerfarter bjuder Bad Gastein på varierad åkning. Den glesa lärkskogen som växer precis på trädgräns inbjuder till fin åkning offpist.

Orten har 5700 invånare och ett stort antal restauranger och barer. Staden är en gammal kurort och är känd för sina heta källor och kurbad. Har ni tröttnat på skidåkningen kan kanske ett hett bad i utomhusbassängen i Felsenbad locka. Med endast en timmes avstånd till flygplatsen ligger Bad Gastein också mycket lättillgängligt.

Med två våningar i amerikansk vilda västern-stil med 14 meters takhöjd, pulserande musik, mycket vätska och fullt ös på dansgolven är Silver Bullet bar, dalens fräckaste afterski. Namn som Pilsstube, Ritz bar och Hofkeller bidrar också till en afterski med drag.

<< Tillbaka till Österrike

 

Visar inga skidresor.
bevakning_string

Om inga restresor hittas så kan det bero på att du har valt en ort dit en viss reseorganisatör inte reser eller en ort i fel land. Prova att göra en mer generell sökning genom att välja alla länder eller alla destinationer. Klicka här för att börja om från början.

 

Diskutera skidåkning, snowboard och längdåkning!

Kom till oss på Säsong.se och diskutera din nästa resa eller varför inte berätta om dina äventyr i alperna?

Besök Säsong.se

Kommentera Bad Gastein, Österrike

Har du varit på skidresa / semester i Bad Gastein och vill berätta om det? Det kan vara en historia om världens bästa offpiståk, ett perfekt nyår eller varför inte om er researrangör? Glöm inte att berätta hur ni tog er till Bad Gastein - sista minuten, restresa eller på annat sätt.

Vi kommer eventuellt att publicera berättelsen om din semester i sin helhet eller delar av den här på sidan efter att den genomgått moderation. Genom att klicka på knappen ovan ger du ditt medgivande till detta.
 

Hitta fler resor på Grr.se. Medlem av svenska Webmaster Network