Alpinresor.se
 

Avoriaz, Frankrike

Bild från Avoriaz
Bild från Avoriaz
Beläget i det enorma skidområdet Les Portes du Soleil i gränsområdet mellan Schweiz och Frankrike ligger den franska orten Avoriaz. Här bjuds på fantastiska sexhundrafemtio kilometer åkning fördelat över tvåhundraåttio pister. Naturligtvis finns det då pister anpassade för den absoluta nybörjaren upp till den avancerade åkaren. Man har också satsat hårt på Snowboard- och friåkare med många funkparks med half-pipes, boarder-crossbanor m.m.
Med hjälp av en åtta-personers stolslift tar ni er snabbt upp 2450 meters höjd där åkningen börjar.
Avoriaz är även en idyllisk ort för barn och med Villages des Enfants har man satsat på barnens egen by med deras egen barnbacke och lekhus.

Live-musik på afterskin hittar du på Shooters och så även på La Cabana som erbjuder bra ös. För en trevlig stund åker ni bjällerklingade hästsläde runt byn ihopkurade under filten. Det är faktiskt enda sättet att ta sig runt i byn då bilar inte är tillåtna. Bowling kan man ta sig för på Le Studio 9.

<< Tillbaka till Frankrike

 

Visar inga skidresor.
bevakning_string

Om inga restresor hittas så kan det bero på att du har valt en ort dit en viss reseorganisatör inte reser eller en ort i fel land. Prova att göra en mer generell sökning genom att välja alla länder eller alla destinationer. Klicka här för att börja om från början.

 

Diskutera skidåkning, snowboard och längdåkning!

Kom till oss på Säsong.se och diskutera din nästa resa eller varför inte berätta om dina äventyr i alperna?

Besök Säsong.se

Kommentera Avoriaz, Frankrike

Har du varit på skidresa / semester i Avoriaz och vill berätta om det? Det kan vara en historia om världens bästa offpiståk, ett perfekt nyår eller varför inte om er researrangör? Glöm inte att berätta hur ni tog er till Avoriaz - sista minuten, restresa eller på annat sätt.

Vi kommer eventuellt att publicera berättelsen om din semester i sin helhet eller delar av den här på sidan efter att den genomgått moderation. Genom att klicka på knappen ovan ger du ditt medgivande till detta.
 

Hitta fler resor på Grr.se. Medlem av svenska Webmaster Network